greekenglishrss feedfacebooktwitter

fiba europe

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

11 Μαΐου 2016

Τελετή ονομασίας της Αίθουσας Γυμναστικής του Λυκείου Κύκκου Β΄ σε Αίθουσα «Νεόφυτος Χανδριώτης»

handriotis3

«Νεόφυτος Χανδριώτης»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΝΔΡΙΩΤΗ*

*Χαιρετισμός  στην τελετή ονομασίας της Αίθουσας Γυμναστικής του Λυκείου Κύκκου Β΄ σε Αίθουσα «Νεόφυτος Χανδριώτης»

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή, τη Διευθύντρια του Λυκείου Κύκκου Β΄ κα. Παναγιώτα Χρυσοχού και τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Έγκωμης κ. Κώστα Αναστασίου για τα καλά τους λόγια για τον Νεόφυτο.

Η σημερινή μέρα είναι μια πραγματικά μεγάλη ημέρα για τον Νεόφυτο και γι’ αυτό θα θέλαμε, ως οικογένεια, να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που με την εδώ παρουσία σας τιμάτε τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ. Είμαστε πραγματικά πολύ συγκινημένοι που σήμερα βρισκόμαστε στο ιστορικό αυτό σχολείο, το Λύκειο Κύκκου Β΄, στο οποίο φοίτησε ο Νεόφυτός μας και από το οποίο αποφοίτησε το 2011 με  Γενικό Βαθμό 19 ΑΡΙΣΤΑ και με μαθήματα Κατεύθυνσης τα Μαθηματικά, τη Φυσική και την Τεχνολογία. Άριστος ακαδημαϊκά, αλλά άριστος στο ήθος και στον αθλητισμό ο Νεόφυτος. Οι πέντε εξαντλητικές ώρες καθημερινής προπόνησης με την ομάδα καλαθοσφαίρισης του σχολείου, την ΕΘΑ Έγκωμης και την Εθνική Κύπρου, ουδέποτε αποτέλεσαν γι’ αυτόν πρόσκομμα στην ακαδημαϊκή του πρόοδο. 

Είμαστε, όμως, συγκινημένοι και για έναν άλλο λόγο. Το σχολείο αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη σχεδόν την οικογένειά μας, καθώς σε αυτό φοίτησε η μητέρα του Νεόφυτου, ο αδελφός του Χριστόφορος, ενώ αυτή τη σχολική χρονιά φοιτά  στην Α΄ τάξη η αδελφούλα του Ιωάννα, αριστεύοντας, επίσης, στα μαθήματα και στην καλαθόσφαιρα. Σε αυτό, επίσης, το σχολείο φοίτησε η νονά του Νεόφυτου, θείες, θείος και ξαδέλφες, ενώ για πέντε χρόνια είχα την τιμή να υπηρετήσω κι εγώ προσωπικά, ως Μαθηματικός. 

Η συγκίνησή μας, λοιπόν, δικαιολογημένα γίνεται μεγαλύτερη, γιατί σήμερα το σχολείο του Νεόφυτου τον τιμά δίνοντας στην Κλειστή Αίθουσα Γυμναστικής το όνομα του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας γι’ αυτή την εξαιρετική τιμή προς τον Νεόφυτο, οφείλουμε στον Καθηγητικό Σύλλογο και στη Διεύθυνση του σχολείου και ξεχωριστά στη Διευθύντριά του κα Παναγιώτα Χρυσοχού, στη Μαθητική Κοινότητα του Λυκείου Κύκκου Β΄, καθώς επίσης και στα Μέλη της Σχολικής Εφορείας Έγκωμης και ιδιαιτέρως προς τον Πρόεδρό της, κ. Κώστα Αναστασίου.

Από σήμερα και για πάντα θα βρίσκεται στην Κλειστή Αίθουσα Γυμναστικής «Νεόφυτος Χανδριώτης» του Λυκείου Κύκκου Β΄, του Αθλητικού Λυκείου της Λευκωσίας, η καταπληκτική φωτογραφία του Νεόφυτου με τον σκούφο και τη χερούκλα του να κρατά την μπάλα του Μπάσκετ, που ιστορικά, αξίζει να αναφέρω, ότι τραβήχτηκε στην αυλή αυτού εδώ του σχολείου.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας αυτής γράφει:

Νεόφυτος Χανδριώτης:

  • Αριστούχος Απόφοιτος του Λυκείου Κύκκου Β΄ και αρχηγός της ομάδας Καλαθοσφαίρισης του Σχολείου που το 2011 κατέκτησε την 1η θέση στους Περιφερειακούς αγώνες Καλαθοσφαίρισης Λυκείων της Επαρχίας Λευκωσίας.
  • Άριστος φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
  • Διεθνής Καλαθοσφαιριστής της ΕΘΑ Έγκωμης και Μέλος της ομάδας των ανδρών, που το 2011 κατέκτησε το Double.

Έπεσε, ως Πρωταθλητής, αγωνιζόμενος ενάντια στον Καρκίνο την 1η Δεκεμβρίου του 2015, σε ηλικία 22 χρόνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του HarvardMedicalSchool στη Βοστώνη, όπου υποβαλλόταν σε πειραματική θεραπεία για καταπολέμηση όγκου στο στέλεχος του εγκεφάλου».

Φίλες και φίλοι, αγαπητά μου παιδιά,

Ο Νεόφυτος δεν είναι παιδί μόνο της Μαίρης και του Δημήτρη. Είναι παιδί πρότυπο του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας, του Λυκείου Κύκκου Β΄, του Πανεπιστημίου Κύπρου, της ΕΘΑ και της Εθνικής, της Έγκωμης και της Κύπρου. Είμαστε σίγουροι ότι τώρα, από ψηλά, θα χαμογελά βλέποντας την οικογένεια του τόσο περήφανη. Θα χαμογελά που σε μια εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτόν δίνουν το παρόν τους περήφανοι καθηγητές του του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας και του Λυκείου Κύκκου Β΄. Θα χαμογελά που είναι εδώ περήφανοι οι προπονητές του της ΕΘΑ Έγκωμης. Θα χαμογελά που είναι εδώ περήφανοι οι συμμαθητές, οι συμφοιτητές και οι φίλοι του.
Κλείνοντας, επιτρέψτε μου, να μοιραστώ μαζί σας κάποια λόγια που έγραψα γι’ αυτόν πριν από τρεις περίπου μήνες, σε μια από τις πολλές εκείνες νοερές και βασανιστικές μας συναντήσεις:

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Αγάπη μου,

Καμάρι μου,

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ μου  στο ήθος,

                                    στα γήπεδα,

                                    στα θρανία,

                                    στις καρδιές μας,

στον αγώνα ενάντια στο θηρίο στην Κύπρο, στο Λονδίνο, στη Βοστώνη.

Περήφανε μου,

Αλύγιστε μου,

Λεβέντη μου, απλά ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ,

                                    άγγελέ μου,

                                    φως μου,

                                    ζωή μου,

                                    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ μου!

Σας ευχαριστώ!  

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ U16 (ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ)
Ημερομηνία: Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
Ώρα: 4.30μμ

Αγωνιστική: Τελική Φάση - 3ος Αγώνας
Πρωτάθλημα: Επίλεκτη Κατηγορία Γυναικών U16
Αγώνας: ΕΘΑ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ
Γήπεδο: Αίθ. Ευάγγελος Φλωράκης

ΓΥΝΑΙΚΕΣ U14 (ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ)
Ημερομηνία: Σάββατο, 27 Μαΐου 2017
Ώρα: 4.00μμ

Αγωνιστική: Τελική Φάση - 3ος Αγώνας
Πρωτάθλημα: Επίλεκτη Κατηγορία Γυναικών U14
Αγώνας: ΕΘΑ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ
Γήπεδο: Αίθ. Ευάγγελος Φλωράκης

ΜΙΝΙ U12
Ημερομηνία: Κυριακή, 28 Μαΐου 2017
Ώρα: 1.30μμ

Αγωνιστική: Φάση Α' - 13η Αγωνιστική
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ U12 - B ΟΜΙΛΟΣ
Αγώνας: ΕΘΑ - Α.Ο.ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ
Γήπεδο: Αίθ. Ευάγγελος Φλωράκης

alfa-pizza

eye_spot

top